sâmbătă, 25 mai 2013

Romania- prost sustinuta la Eurovision

Am hotorat sa incep categoria muzicii cu unul dintre cele mai recente evenimente muzicale: participarea Romaniei la Eurovision. Acest concurs, care se tine in fiecare an in diferite tari (nu vad care ar fi diferitele tari, ca de cativa ani concursul se desfasoara in Suedia) si aduna talente muzicale in fiecare an, mai bune sau mai putin bune. In acest an se pare ca Romania si-a facut un loc bun printre celelate tari cu concurenti buni prin romanul Cezar Oatu (sa nu-l amintim pe Robert Turcescu ca sa nu fiu nevoit sa umplu pagina de critici si insulte la adresa lui) . Cezar a interpretat piesa "It's my life" , care nu mi s-a parut potrivita pentru genul lui de voce, dar asta nu mai conteaza si a avut o costumatie care a starnit rasul multor babuini ignoranti care nu prea au stiut ce cauta acel costum in concurs cu aceasta melodie. Dar sa trecem peste asta, ca nu toti oameni trebuie sa fie culti si sa vedem cum a fost numarul din punct de vedere muzical.


Cezar a cantat foarte bine , trecerea de la un registru la altul al vocii a facut cu mare perfectiune si este extrem de greu sa faci asa ceva . Mentinere la vocea de contratenor a facut-o foarte bine si cu profesionalism . Faptul ca si-a ales aceasta piesa a fost un lucru putin dezamagitor dar faptul ca a transpus-o la varianta de contratenor a fost ceva unic si reusit. 
In ceea ce priveste sustinerea lui a fost extrem de proasta. Romanul nu astiu deloc sa aprecieza aceast tip de voce rar intalnit in lume la barbati, si fiindca nu a avut cultura si a avut niste criterii de selectare foarte proaste Cezar nu s-a putut bucura de un loc mult mai bun in clasament. Sunt ferm convins ca merita un loc in Top 10 dar datorita babuinilor ignoranti nu s-a putut acest lucru. Si noi nu am avut sustinere de la multe tari deoarece Romania nu repreazinta o tara importanta si europeana. Dar noi de ce am dat mai multe puncte moldovenilor? Doar pentru ca au cantat o piesa in romana ? Inteleg ca suntem iubitori ai acestei limbi dar totusi , urmareste vocea nu limba in care a cantat piesa. Moldoveni ne-au luat de fraieri si ne-au dat numai zece puncte asta ca sa ne dea un gainat peste fata . Si Cezar nu cred ca merita sa concureze pentru Romania. El avea cetatenie italiana si in locul lui concuram pentru Italia deoarece avea mai multe sanse sa castige, deoarece aici intervine geopoliticul. Dar dupa atata critica din partea romanilor totusi o televiziune numita Antena 3 l-a adus pe Cezar impreuna cu Angela Ghiorghiu, cea mai mare soprana a Romaniei  la emisiunea lui Gadea sa interpreteze niste piesa . Nu stiu cat raiting a avut editia lui Gadea dar poate i-a mai educat pe babuini. 

Un comentariu:

  1. da , corect !
    o editie Eurovision in Romania nu este posibila ;
    poate peste 100 ani !

    RăspundețiȘtergere